slider2.jpg

Medisinsk Yoga 

 

Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform som er utviklet gjennom samarbeid med helsevesenet. Du lærer enkle øvelser for rygg, skuldre, nakke og hofter, puste- og meditasjonsteknikker, samt hvordan unngå stress og ta hensyn til deg selv i hverdagen.

Det er ikke behov for forkunnskaper for å delta på medisinsk yoga. Øvelsene tilpasses hver enkelt deltager. Alle øvelsene kan utføres liggende, sittende på en stol, sittende på gulv eller stående. 

Medisinsk yoga anbefales til deg som sliter med stressrelaterte lidelser erfarer indre uro, rygg- og nakkeplager, søvn, humørsvigninger, hodepine, depresjon, pusteproblemer, fordøyelsesproblemer, høyt blodtrykk, hjertelidelser eller for deg som føler deg utbrent eller utmattet. Medisinsk yoga er utviklet i samarbeid med helsevesenet kan reversere de negative effektene av stress. 

Noen av fordelene med medisinsk yoga:

  • Større kontroll over tanker
  • Økt følelsesmessig stabilitet
  • Mer nærværende
  • Økt selvinnsikt
  • Bedre helse
  • Økt immunsystem 

 

Medisinsk yoga er en meget virkningsfull supplerende metode innen terapi og rehabilitering. En stor gruppe fysiske, mentale og emosjonelle lidelser blir påvirket og redusert ved medisinsk yoga. I dag er yoga inkludert som behandlingsmetode ved mange amerikanske, svenske og norske sykehus på områder som f.eks. rehabilitering av slagpasienter, hjertepasienter og kreftpasienter. Generelt er hensikten med yoga i sin opprinnelige form å skape fullstendig balanse og bevissthet. Som en forlengelse av dette har også yoga og meditasjon positive effekter på både fysisk og psykisk helse. Medisinsk yoga spesielt har en målbar, meget avansert og dyptvirkende form for rehabiliterende terapi, både fysisk, mentalt og emosjonelt.

Mange undervurderer hvordan stress påvirker negativt, hvordan det svekker immunforsvaret og hvordan det gir opphav til sykdom. WHO estimerer at 80% av alle sykdommer er stressrelaterte og studier fra USA viser at 50-70% av alle primærlegebesøk først og fremst skyldes stress. Langvarig stress påvirker oss fysisk, mentalt og sosialt. Derfor er medisinsk yoga for alle, det kan kurere sykdom og samtidig forebygge sykdom. Gjennom å praktisere medisinsk yoga tar vi ansvar for egen helse.

Det som hovedsakelig skiller Medisinsk Yoga fra andre yogaformer er at øvelsene er forskningsbaserte og terapeutiske og at alle som underviser har en medisinskfaglig bakgrunn. 

 

Lisa Korsgren tilbyr kurs i Medisinsk yoga på Kjelsås i Oslo. Gruppene hennes er små, slik at hver enkelt deltager skal få den tilpassede instruksjonen og veiledningen vedkommende trenger. Kursene går over åtte uker og tilbys på både dagtid og kveldstid.

 

                                                  

 

Meld deg på kurs her

Enkel og helsefremmende behandlingsform

Kurspåmelding